Judo bij Budo Sport Shizentai


Slide background

“Judo is bij uitstek geschikt om vanaf erg jonge leeftijd te beoefenen. Het is geen doel om een goede judoka te worden, maar om vertrouwd te raken met anderen, met jezelf, met mogelijkheden van je lichaam en met het veilig vallen en stoeien. De motorische en mentale ontwikkelingen staan voorop“.


Het is goed dat een kind zelfstandig ergens mee bezig is. Het kan zich hierdoor gaan ontplooien en bouwt tevens een stukje zelfvertrouwen op. Als u zoon/dochter voor judo heeft gekozen is dat lichamelijk de beste keus die ze kunnen maken op sportgebied. Er is namelijk geen enkele andere sport waarin je alle spieren zo goed gebruikt. Geen wonder dat artsen judo vaak aanbevelen voor kinderen waarvan de motoriek wat achterblijft. Verder zijn er nog een groot aantal aspecten die voor u kind zeer leerzaam en leuk zijn. Het stoei-element, het samenwerken, direct lichamelijk contact, conditie, gedrag en discipline, enz, enz. Al deze dingen helpen u kind om zich goed te kunnen ontplooien. Zijn verdere leven zal hij hier nog veel plezier van hebben.

Heb je als kind ooit aan Judo gedaan en zou je het weer op willen pakken? Of heb je nog nooit aan Judo gedaan, maar lijkt het je wel leuk? Je bent nooit te oud voor Judo! De lessen worden zo opgebouwd dat ze voor iedereen goed te volgen.
Judo is een sport voor het leven. Je wordt er niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker van.

Waarom Judo voor volwassenen?
Judo is een sport waarbij normen en waarde hoog in het vaandel staan. De lessen worden dan ook gekenmerkt door een goede structuur en strakke begeleiding. Bij Judo worden alle delen van het lichaam gedwongen om mee te doen in een beweging. Er zijn geen eenzijdige bewegingspatronen waardoor Judo uitstekend geschikt is voor volwassenen en senioren.
Tijdens de lessen bouwen we aan een goede basis van Judo-technieken. De lessen zijn goed te volgen. Iedereen kan dus op zijn eigen niveau deelnemen.

Wat heb je nodig om mee te doen?
Kom je voor een proefles? Dan volstaat een lange sportbroek en een T-shirt. Je krijgt van ons een judojas te leen, zodat je lekker mee kunt draaien met de les. Schrijf je je officieel in? Dan is het verplicht dat je in de lessen een judopak draagt. Wij hebben onze eigen judopakken; deze kun je bij Tony bestellen.

​​Judo bij Shizentai elke dinsdag en donderdag, zie lestijd!


Tuimeljudo-Plus bij Budo Sport Shizentai

Slide background

TUIMEL-JUDO-PLUS is een uniek lesprogramma voor de jongste judojeugd tot 6 jaar. Gericht worden spelenderwijs belangrijke pedagogische waarden getraind en zichtbaar gemaakt. Het gaat dus niet alleen om plezier en de motorische- en judo-technische ontwikkeling. Het stimuleert vooral de sociaal-emotionele ontwikkeling, groeistappen naar zelfstandigheid en gewenst sociaal gedrag. Een uniek lesprogramma! Om alle groei daarin zo vloeiend mogelijk te kunnen laten verlopen, krijgen ouders en verzorgers handvatten aangereikt om daarbij een actief ondersteunende rol te kunnen spelen. Zo worden de kleuters nóg meer uitgedaagd om verder te groeien in onder andere (zelf)vertrouwen, (zelf)beheersing, veerkracht en daadkracht, doorzettingsvermogen, het vermogen tot samenwerking en ander gewenst sociaal gedrag.

Tuimeljudo-Plus elke dinsdag en donderdag van 15.45 tot 16.30 uur


Judo-examen

Hierbij nodigen wij je uit om deel te nemen aan het judo-examen op dinsdag 18 juni 2024

Het examen zal ook dit keer tijdens de judolessen worden afgenomen. Dit betekent niet dat je examen hebt tijdens de normale lesuren. Het inschrijfformulier invullen en lever bij Tony. Het examen kan wat uitlopen. Na het examen mogen de kinderen aan een tafeltje hun naam of handtekening op het diploma zetten en tevens is er dan gelegenheid om een foto te maken. Ouders en/of verzorgers, opa’s en oma’s zijn van harte welkom om te komen kijken!

Kinderen die niet deelnemen aan het examen zijn vrij.
Examen tijden:
wittebanden t/m witteband bruineslip aanvang 16.00 t/m 17.00 uur.
gelebanden t/m oranjeband bruineslip aanvang 17.00 t/m 18.30 uur.
Judoexamen blauwe en bruineband op uitnodiging.
Kandidaten ontvangen nog een exacte tijd voor het examen.
Deelnemers kyu-examen ontvangen de uitnodiging via de mail.
Wij wensen jullie veel succes!


KYU EXAMENRICHTLIJNEN-JUDO

….Lees meer….

EXAMENEISEN 1E T/M 3E DAN

….Lees meer….

GEEL T/M ZWARTEBAND

….Lees meer….

TWEEMAAL PER JAAR JUDOEXAMEN

….Lees meer….