Jiu Jitsu bij Shizentai


Vanaf 6 jaar elke maandag en woensdag Jiu-Jitsu bij Budo Sport Shizentai
Jiu Jitsu is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst, waarbij een aanvaller zo efficiënt mogelijk onschadelijk gemaakt wordt. Om dit te bereiken wordt aandacht besteed aan veel verschillende technieken: klemmen, slagen, stoten, trappen, verwurgingen en worpen.
Letterlijk vertaald betekent Jiu Jitsu: zachte kunst. Hiermee wordt bedoeld dat de tegenstander niet met pure lichaamskracht wordt weerstaan. De fysiek sterkere tegenstander wordt overwonnen door meegeven. Dit maakt de sport dan ook geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

Op achtjarige leeftijd kunt u al aan jiu-jitsu doen. Jiu-jitsu is absoluut geen agressieve sport. Het is wel een sport, waarmee u zelfvertrouwen kweekt.

Shizentai geeft jeugd jiu-jitsu op maandag, dinsdag en woensdag.
Maandag en woensdag vanaf 6 jaar van 17.00 uur tot 18.00 uur.
Dinsdag vanaf 12 jaar van 20.00 tot 21.15 uur.

Jiu-jitsu is een vorm van zelfverdediging, een sport die heel anders is dan judo of karate. Bij jeugd jiu-jitsu worden bepaalde, voor de jeugd gevaarlijke technieken weggelaten (te denken valt aan rugklemmen en rugworpen).
Toch blijft er een groot scala van technieken over, die de jeugd gemakkelijk en zonder gevaar kan uitvoeren.
Als zelfverdediging is jiu-jitsu een van de meest uitgebalanceerde sporten.
Men leert zich weren tegen alle mogelijke aanvallen, waaronder slaan, schoppen en stoten.

Helaas is er tegenwoordig veel geweld en agressie op straat. Daarom is er steeds meer behoefte aan het leren van zelfverdedigingstechnieken.

Wil je het zelf eens willen meemaken, kom een proefles volgen bij Shizentai.

Meld je hier aan voor een gratis proefles.